Дощова легенда...

Светлана Груздева
                По мотивам:
                http://www.stihi.ru/2012/10/08/4935
               


Жила на світі жіночка,
Із любим сином Дощиком…
Був неслухняним синочка,
Котились сльози по щоках

З малюсінького приводу:
Калюжі скрізь – йому туди!
У дощ – гуляти Іроду!
Скажений, лізе до води!

Йому – цукерки, милому,
А він своє та рюмсати…
І мати, вже знесилена,
Так попрохала Господа:

––Візьми його на небо ти!
І підхопило хлопчика…
Та сумно їй без небожа…
І кличе, і шепоче вже:

–– Верніть синочка, крихітку!
До нього: – Чуєш, Дощику:
Простіть мені безвихіддя!
Зварю тобі я борщику!

Не повертався з марева,
Хоча від горя повзала…
За Чорною він Хмарою!..
На землю звідти сльози ллє…

І люди, співчуваючи,
Сім’ю не хочуть трОщити…
І бродять, закликаючи:
– Іди скоріше, дощику!


22.10.2011