9 травня!

Жук Игорь 2
Дев’яте травня! Перемога!
Шануєм пам'ять той війни!
Скажіть мені заради бога:
Чому так болісно мені…

Дивлюсь паради тих часів,
На переможців, на героїв…
Дивлюсь в люстерко – голоси:
“Чиї ж нащадки ми с тобою?”

Дев’яте травня! Перемога!
Героям слава на віки!
Тож за які такі гріхи
Нащадки славного старого
У європейського порога
С торбиною, мов жебраки?