Моя мъничка Ли-Ли

Росица Бухова
Превод от руски на български език Росица Бухова

Аз гледам в очите ти...Виновно.
А ти връзваш от мене възела.
Стократно  по-силна е мойта  любов,
а ти некролога и пишеш в ъгъла.

Нашите следи къде водят сега?
Да почукам  в чии светове, кажи?
Твоите очи са пълни с кехлибар.
А в моите, освен небето... И ти.



Моя маленькая Ли-Ли

Джона Фрай

Я смотрю в твои глаза... Виноват.
А ты вяжешь из меня узелок.
И любовь моя сильней во сто крат.
Ты же пишешь ей уже некролог.

Так куда теперь ведёт колея?
И в какие мне стучаться миры?
А твои глаза полны янтаря.
А в моих глазах лишь небо... И ты.