Наш край

Микола Щома
Наш край

Наш край є там
в якім щасливо
ми проживаємо.

В якім зростає наше буття
та рівноважно підіймаємо,
по чотирьох вітрів парків,
своі істотні пізнання!

Роза вітрів, напрямку сила,
Розділює пороги наших доріг
-- показує екскурсію,
яку нам треба брати,
аби прибути за час
-- Для того щоби
скінчити чемно
оцей свій вік.

Мій край -- є твій...
Твій край -- також є мій...
Разом, отож і бережімо
його устрій і стрій.
Для тебе і для мене,
-- для нас обох,
можливо багато буде дій.

Твій край для тебе,
Мій край для мене
-- нехай будуть для нас,
як один край свій.