Свят за двама

Радко Стоянов 2
Патронникът когато не тежи,

олекват безвъзвратно сетивата.

И все по- ниско гарванът кръжи,

усетил на живота празнотата.


Часът на истината е дошъл,

изчезва на дъгата красотата.

Смехът на демоните, кикот зъл,

полюшва диво на Адам чреслата.


Грехът Адамов, Божият Завет

зареждат с вяра вековете.

А Раят пак ще бъде ли превзет?-

гадаят вечно, в унес,  ветровете.


И само Ева, от реброто на Адама,

гради невъзмутимо своя Свят за двама!