Сабака

Вордалина
Я павінен любіць сабаку,
Бо сабака любіць мяне.
Яна ніколи не кусіць за руку,
Бо карміў рукою яе,
І колі бяда здарыцца,
Сабака заўсёды са мной.
Яна за мною не развітаецца,
Бо адказвае за мяне галавой.
Яна бяжыць па клічцы,
Але у вачах хлусня:
Гэта любоў да мяне з краніцы,
Ці проста сабач'я гульня?
Але я павінен любіць  сабаку,
Бо яна любіць мяне.
Зачыняцца дзверы ад стуку,
І серца мае закране
Яе невыносныя крыкі,
Якія клічуць мяне.
Але ўсё роуна не скаліць клыкі,
За тое што пайшоў ад яе.