Бiситись недовго залишилось дурням

Бондаренко Михаил
Біситись недовго залишилось дурням

Збиті докупи неначе сміття,
Народжені сміхом, брехнею і злом,
Маленькі пани, що світ роздягнули,
Рахують бюджет в країні сліпих.

Усе продавали, усе розкрадали,
Жадаючи тіл і оголених душ,
Що корчаться тісно в будинках пустих,
Життя пропили.

Життя пропили, кричали у небо,
Селянське майно між собою ділили,
Надію і любов у душах убили,
Лопатами сльози і віру зарили.

Біситись недовго залишилось дурням,
Кишені грошима набивати весь час,
Години спливають у пройд і химер,
Корони тяжкі упадуть із голів.

Малюючи світ бездушних створінь,
Що все поїдають окрім власних колін,
Рахуючи час, посміхаючись вслід,
Ми маємо різати пітьму у собі.