Не тремти за моeю спиною

Бондаренко Михаил
Не тремти за моєю спиною

Не тремти за моєю спиною,
Я давно вже на небі живу,
Відлетіла самотня душа
І страждає у тяжких кайданах.
Бачиш сльози в небі пустім,
То не сльози, а рани живі,
То не крила, а попіл,
Що на серце як пил залягли.
Не торкайся тих ран за спиною,
Я навіки проклятий людьми,
Більш на небі мене не чекають,
Як на грішній і темній землі.