5 Трiщина або зустрiч з батьком

Ваня Громяк
Цей дід був просто омерзенний :
Старий , високий і худий .
Одягнений в костюм химерний ,
Що був , на диво , дорогий.

В його очах я знов помітив
Знайоме сяйво манівне ,
Немов рідну людину стрітив,
Немов він знав про мене все.

Читав очима кожну думку ,
Знав кожну мить мого життя ,
І тихо підкуривши люльку ,
Заговорив про забуття.

Він був Дияволом у плоті ,
Я зрозумів це майже враз!
Слова палали в його роті ,
Серед всіляких гнилих фраз.

"Ти мене вже не пам'ятаєш.
Не знаєш навіть хто такий ..
А головне - не уявляєш ,
Що хоче від тебе старий.

Я хочу правду розказати ,
Розкрити світ в твоїх очах ,
Реальність хочу показати ,
Що ти вбачаєш лише в снах."

І згасло все , і мертва прірва.
І мовив морок в голові :
"Прийшов мій час! Не буде світла!
Дорогу болю і пітьмі!