За далёкай ваколицай... Людмила Кучарэнка

Верасовы Звон
Людмила Кучеренко
За далёкой околицей


За далёкой околицей –
Заливные луга.
Сникли вербы в бессоннице,
Да темнеют стога.

Пахнет сено душистое,
Луг припудрен росой,
Стал стернёю ершистою
Под упругой косой.

Крик встревоженной горлицы,
Да шуршат камыши.
Там, за дальней околицей,
В ранний час ни души.


* * *


Людміла Кучарэнка
За далёкай ваколіцай
(пераклад)


За далёкай ваколіцай -
Заліўныя лугі.
Нікнуць вербы з бяссонніцы,
Ды цямнеюць стагі.

Пахне сена духмянае,
Луг акрыты расой,
Стаў сцярнёю яршыстаю
Пад бліскучай касой.

Крык спалоханай горліцы,
Шамацяць камышы.
За далёкай ваколіцай
Раніцой - ні душы.