До чаю

Татьяна Слива
Я хочу сказати спасибі звичайному в чашці чаю,
За стільки відкритих слів - я дуже за ними скучаю,
Якими на кухні вночі ділились під запах жасмину,
Так довго сиділи, що потім ломило спину.

Коли закипала вода, ставали ми більш відкриті,
Мішаючи ложкою цукор, хотілось спиняти миті.
Тоді завжди тепло: рукам - від гарячої кружки,
Душі - від бадьорих слів, які проганяли смутки.

Коли дружелюбність: "Давай заварю тобі чаю",
За чашкою перше: "Ти знаєш, тебе кохаю".
Коли за вікном мороз негодою там лютує,
Звичайний пакетик чаю від льду в душі рятує.