Право й булава

Микола Щома
Право й булава

Співали славу, яку не знали.
Співали славу співаки свободи
Не знали між собою незгоди --
Для них -- ніколи не було
поганої погоди!
Вони брати по серцю.
Вони люди свободи!..

Та в чім же справа?
Чи не твоя моя булава?
Отак сорока кричала,
та й вона не мала
аж найменшого права!
Була ж таки, в справі
одна булава... Слава!

Усі люди мають свої права
-- А ними керує завжди
якась булава!!!