Захоплення мо

Микола Щома
Захоплення мої

Захоплення мої
-- моє буття.
А все остальне,
моє життя...
Тебе не знаю
-- А знати хочу
та перед тим,
як вік мій перескочу.

Блукаю по лісах
письма якогось,
Що написав колись хтось,
не для когось,
А думаю -- для мене...
Для чогось?

Я мав багато років менше
Тодіж не думав
Що стає вперше
-- Чи вітер серед поля,
Чи моя доля серед ночі
Шукає як втерти сльози
Тай посушить заплакані
-- не відаю чомусь,
мої вже постарілі очі.

Пейзаж -- портрет знайомий.
Повсюди однаковий та зелений.
Інтерференцію -- для світла
дифракція не вносить. А хто
не зрозумів, нехай у Бога
розкладу для себе просить!
Димонстраційні спостереження,
своєї малої віри, кожен може.

Я не звертаюся,
до заблудя людського,
а ні трошечки не розумово.
Завжди маю тихеньке слово.
Захоплення мої дають мені
можливість перетворити
все старе наново.