Свабода

Юрась Пивунов
Свабода ў тым,

Каб баязьліва не маўчаць,

Калі глуміцца

Над народам ўлада,

Сказаць уголас праўду,

Не ілгаць,

І не баяцца

Ланцугоў ды кратаў.

Сумленным быць

Прад Богам і людзьмі,

Ня гнуцца

Перад хіжай, подлай сілай,

Сабе самому

Потым адказаць:

"Ці ўсё зрабіў ты,

Што было магчыма?.."
 
 

2011  Ю. Півуноў