Весна пройшла

Микола Щома
Весна пройшла

Весна вповні пройша
осталося від неї --
лишень листя сухе.
Надворі холод.
Глянь крізь вікно:
Побачиш тільки
холодне сонечко,
Само самісеньке
-- одно!
Воно не гріє;
Захолодніло,
Як розово-морожево
та помаранчеве
смачне пиво...

А в хаті дівчина дружина
виділяє комплексні дизайни
-- Комбінує ідеї свої,
мунулого літа,
в життєві зимові реалії.

Садок зелений вже пожовтів.
Вітри гуляють,
Б’ють кришу хати... Здається
глухі вибухи та кулиметні черги
-- порох земляний розносять.
Спокою не дають.
Затоплюють порохом ніс
Закривати вікна та двері, ось що
повесняні часи просять!