Сонет III

Валео Лученко
 Тож кволий опір чиним де-не-де...
 Багаття чахне, попіл носить вітер
 Здіймає хвилю, гне додолу віти
 Та місяць через хмари ледь бреде

 За нитку хтось невидимий веде
 Заблудлого у лабіринтах літер
 Утеклого у тінь.Душа боліти
 Боїться, стогне, часом упаде,

 Уклякло на колінах спить. Вівтар
 Слабий збудити нині, а Тартар
 Натомість в силі, перебравши владу

 Засмоктує все світло...Лиш ліхтар
 На ґанку тьмяно блима,та комар
 Вплітає ноту у нічну баладу