Сонет VI

Валео Лученко
 В яку із сутностей сховався Дикий Звір...
 в яку шпарину закотилася монета,
 якою вибрано дорогу для карети,
 що привезла нас врешті на князівський двір?

 Із коловерті доль, з калейдоскопа вір
 злились дві пристрасті для рондо й менуету
 вони вдягли фату і однострій кадета
 і потекли у танцях з-під склепінь надвір

 а там безодня зір втопилася в ставку,
 а там дві чайки, та й на місячнім плавку
 гніздяться в діамантах неземної вроди...

 в став невід кинуто, на кожнім поплавку
 смарагд іскриться...з пустотілої породи
 виводять дух Гори на срібнім повідку...

2004