Светците български

Димитр Дянков
Светците български са нейде между нас,
но нашите очи дали са зрящи да ги видят?
Оплакваме се, мразим се и псуваме на глас,
а те се молят за душите ни, дори когато си отидат...



На фото: болгарский писатель Йордан Радичков (1929 - 2004)