До землi нахилився стовбур

Вера Кухарук
До землі нахилився  стовбур...
Древня груша, мов стара мати.
Бовваніє димар, мов бовдур,
Темні хмари  важко тримати.

Штахетина... забутий глечик...
Потемніле від часу горище.
Одинокий у хащах вечір...
Тільки вітер щось хвацько свище.

Ось на шворці завис... втомився...
Та нарешті і він вгамувався.
Буйно  хміль-нахаба в'юнився -
Заснувати стіну силкувався.

Павутинням повисли тіні
На воротах, ржавіють завіси,
У забутій оселі постійні
Кажани - неспокійні гульвіси.

Цідить тишу покрівля бита,
Супить брови старенька хата.
Край криниці тінь гордовита
Журавля...  безкрила, цибата.