Краплисто-рожевi свiтанки

Вера Кухарук
Краплисто-рожеві світанки,
Мов писанки, дні кольорові.
Яскраво-прозорі серпанки,
Трояндочки кольору крові.

В траві грає срібне намисто
На кінчиках — сонця проміння.
Вода прохолодна і чиста
Змиває неспокій  з каміння.

Ще хори пташині співочі,
Птахи від весни шаленіють.
А в лісі  зозулі пророчі
Від заздрощів аж скаженіють.

Граки теж кричать з переляку -
Злякались ранкового  дзвону.
Дитяточко тягне ломаку,
Про крашанку мріє червону.

Виспівують радісно дзвони,
Бо скоро святитимуть паску.
Всміхаються радо ікони,
Дарує Господь усім ласку.