Про Мишку и про мышку

Виктор Никифоров Сиринкс
По мотивам стихотворения "Мишка"
болгарского поэта Красимира Георгиева

Мама смотрит как-то странно.
Мишка снова ей про мышь.

- Та, что в мультиках? С экрана
в шкаф с вареньем, говоришь?..

С баночки с вареньем крышку
мышь снимает - только так!
 
- У соседей кот... на мышку
пригласим-ка мы кота!..
 
Мишка фыркает смущённо,
вот беда, так уж, беда...
У соседей кот учёный,-
ябеда-колябеда...
**********************************

Красимир Георгиев
Болгария

МИШКА

Много се учуди мама:
„– В нашта къща има мишка!”
Но понеже съм голяма,
аз не се изплаших: „– Нищо!”

Със съседката говори
мама и й се оплака:
„– Как ли мишката отворила е
на бурканчето капака!”

Мишка-фокусничка тича
в къщата ни: „пафа-пафа!”,
тази мишка най-обича
сладкото на мама в шкафа!