Успамiны

Алесь Эдуардович
Адраджэнне забытых думак,
Успамiны забытых слоў
Ускалыхнуў цагляны падмурак
У мястэчку з назваю Сноў.

Велiчавы Нясвiжскi замак
Горда высiцца непадалек,
А так сама Слуцкая Брама-
Крыжакам гiстарычны ўрок.

Незабыўныя сэрцу мясцiны,
Край дзяцiнства, бабулiн край.
Верш табе прысвячаю, Радзiма -
Мой кавалачак сэрца трымай.