Весна рятiвниця

Игорь Герасименко Кременчугский
 Ще тиждень, Весно, і заллєш ти
 зеленим вулиці й серця.
 Та вже берізонькам сережки
 так поетично до лиця.

 Та вже, хоч як Зимі не прикро,
 в усе відинене проникло
 і стрімко, й дзвінко так тепло.
 Лиш в наглухо закриті вікна
 й краплинки ще не протекло.

 Та вже луги демонстрували
 й відверто, вперто так траву.
 Лиш я, веслуючи словами,
 в твою весну пливу, пливу.

 Та вже до спалахів готові
 й так неприховано бруньки.
 Лиш нам до повені любові
 ще скільки хуртовин пройти.

 Та стільки маєм прагнень спільних,
 думок споріднених. Але ж?!
 Візьми в облогу непостійність,
 а донжуанство під арешт.

 Візьми байдужість у в`язницю,
 холодність, грубість у полон.
 Я ж білі чари й чорні знищу
 і не здіймусь на гору вищу,
 коли з усміхнених долонь

 іще хвилина і заллєш ти
 в очах печаль, і побіжать,
 помчать лавиною арешти.
 Нарешті: на свободі - жах!

 24.04.2013