Ще се завърна предишен...

Росица Бухова
Превод от руски на български език Росица Бухова


Ще се завърна предишен-
милият, добър и нежен.
Ще се завърна предишен-
от мечти на декември.

Ще се върна нов при теб-
силният, весел и смел.
Ще се върна нов при теб
през време на ветрове.

Ще ме прегърнеш тъй нежно,
че кокичето душевно
ще разцъфти неизбежно
с белоснежно цветче.

Ти прегръщаш тъй чувствена,
че в очите на незабравка
преди да се изгуби разума
с метличина ще цъфне.

Ние ще забравим седмици
без горещите виелици.
Ние ще забравим седмици,
дето аз не бях твой .

Ние ще забравим затишие
без дванайсетстишие.
Ние ще разрушим затишие
и в обятия ще изгорим...


Я вернусь к тебе прежним...  http://www.stihi.ru/2009/01/19/317

Разгадаев

Я вернусь к тебе прежним-
милым, добрым и нежным.
Я вернусь к тебе прежним-
из декабрьских снов.

Я вернусь к тебе новым-
сильным, смелым, весёлым.
Я вернусь к тебе новым
 через время ветров.

Ты обнимешь так нежно,
что душевный подснежник
 расцветёт неизбежно
 белоснежным цветком.

Ты обнимешь так чутко,
что в глазах незабудка
 до потери рассудка
 расцветёт васильком.

Мы забудем недели
 без горячей метели
 Мы забудем недели,
где я был не твоим.

Мы забудем затишье
 без двенадцатистишей.
Мы разрушим затишье
 и в объятьях сгорим...