Замест роднай мовы - трасянка

Станислав Шастак
Замест роднай мовы - трасянка
Ды звязкі між слоўмі на ...яць
Бо людзі, падпітыя зранку,
На гэтай трасянцы гудзяць.

Іх думкі ня рухаюць шпарка:
Ні ў працы і ні ў жарсці!
Была б толькі скварка ды чарка
А там, хоць трава не расці!