Квитка Цысык

Владимир Комисаренко
                КВІТКА  ЦИСИК

                Вже  на  тому  боці  кулі,
                Не  щебече   соловей. 
                Зазирну  в  роки  минулі,
                Натискаю  кнопку  (плей).

                Чую  спів  чарівній  жінки,
                Що  в  Америці  жила.
                Бог  дав  душу  Українки,
                І  вона  дух  зберегла.

                Мову  рідну  не  забула,
                Та  фольклор  на  самоті. 
                На  платівках  записала,
                Щирість  славної  землі.

                Квітка  мріяла  співати,
                І  для  друга  і  для  брата.
                Та  могли  всі  міркувати,
                Що  Україна  рідна  хата.

                Не  здійснилась  її  мрія,
                Навістити  близький  гай
                Забрала  Діва  Марія,
                На  завжди  до  себе  в  рай.

                А,  пісні  Цисик  лунають
                На  очах  біжить  сльоза,
                Рідну  кров  не  забувають,
                Бо  вона  нам,  не  чужа!
               
                В.В.Комисаренко