Дачушцы

Владимир Шиманович 2
                Дзяучынка марыла пра неба...

Кожны з нас, хоць раз у жыццi, аб нечым марыу. Кожнаму хацелася нечага незабыунага, недасяжнага.
                Такога салодкага.

                Дзяучынка марыла пра неба...
                Дзяучынка марыла пра зоркi...

Кожны з нас, хоць раз у жыццi, глядзеу у асыпанае зоркамi неба. Нехта, каб здзiвiцца колькасцi зорак. Нехта, каб загадаць жаданне. Хтосьцi, каб памарыць, як

                Дзяучынка марыла пра неба...
                Дзяучынка марыла пра зоркi...
                Дзяучынка марыла аб крылах...

Зорнай ноччу у ачыненае акно цiха-цiха увайшоу сон. Сон, у якiм дзяучынка была шчаслiваю. Сон, у якiм


                Дзяучынка марыла пра неба.
                I неба адгукнулася,як быццам,
                Зусiм не ей,яму патрэбна,
                Каб птушкай гордаю узвiцца
                Змагла яна, абняушы хмары.
                I там, у зорках' пагуляцца.
                Жывуць у снах дзявочых мары.
                А мары - маюць некалi збывацца!

                Дзяучынка марыла пра неба!