Гiмн жiнцi

Григорий Божок
 У день  народження – любимій,
 На  день  одруження – дружині,
 У  день  матері – щедрій  матусі,
 На  день  сім’ї – добрій  бабусі,
 В  усі  дні,  не  на  одинці,
 Справжній  українській  жінці:
 Посмішки,  подарунки,  квіти -
 Онуки,  правнуки  та  діти
 І  чоловік  в  теплих  словах
 З  любов’ю  дякують  в  очах
 За  жіноче  добре  серце,               
 Слово  щире, навіть з  перцем,
 Теплі  материнські  руки -
 Любові  й  шани  линуть  звуки.
 Берегиня  хлібосільна,
 На  свята ,  як  на  весілля.
 Турботливість  повсякденна,
 Все,  що  в  небі  в  неї  в  жмені:
 Господарність  і  зразковість - 
 Все  найліпше  і  на  совість,
 Домашнє  вогнище  й  затишок,
 До  останнього,  без  лишок.
 Спасибі  тілом  і  душею,
 «Happy  birthday  to  you» -  своєю!
 Живи  на  радість  нам  усім,
 Щастям  повниться  хай  дім,
 Щоби  в  ньому  все  було
 І  плодилось  і  росло!
 Аби  завжди  у твоїй  хаті
 Були  здорові  і  зазяті,               
 Вбережені  всі  від  напасті,
 Віку  довгого,  здоров’я,  щастя!!!
       30.05. 2013р., Київ.