Старий альбом

Игорь Стожар
Темночервоний колір палітури,
Картонні сторінки нехитрої текстури,
Ми просто зупинить хотіли час,
Свого життя простого, без прикрас.

Немає підлих зрад, образ,
І ні про що пихатих фраз.
У тишу поринаєм, спомин знов,
Стереотипу тут нема оков.

Це просто зупинилась мить.
На цій, мене ще вчать ходить,
А тут, голенький, граюсь у воді,
Не так як зараз, тепло ще було тоді.

Ось тато високо підняв на руки,
Ще попереду всі життєві муки.
І мама, зовсім юна, як артистка,
Домбай, у гори групою, - туристка.

Так смішно бачить, я маленький.
Волоссячко світленьке і ріденьке,
І зараз світлий, лиш не той відтінок,
Прожито півстолітній вже відтинок.

А це портрет сім'ї, усі помпезні,
І тато поряд, ще такий кремезний.
На катері, роздіті, це є Крим,
Ті спогади пливуть, неначе дим.

Я з квітами, це - перший клас,
Немає багатьох уже із нас.
Я впізнаю себе і друзів,
Лице подерте, бігали по лісосмузі.

Ось разом всі, та це ж парад,
Ох, скільки років це було назад.
Епохи край, історії кінець,
Вже без параду водять як овець.

Студенти бородаті - будзагін,
Тут в формі, біля бойових машин.
А це, із паперовим вітрячком
Кораблик-дощечку пускаю потічком.

Зігріли спогади на мить,
Ще ніби молодий і є ще хіть…
Чомусь змішалось, дембельський наказ,
І шлюбні, той, щасливо-нещасливий час.

Усе два кольори і чорний верх бере.
Років нещадний млин, безжалісно зітре.
Ще пару сторінок перегорнуть,
Дивись, і кінчиться геройський путь.


Звукова доріжка
http://salamandra.orgfree.com/stg/albom.mp3