Прогулянка босонiж

Андрей Заморока
Cонце – руде колібрі,
Літній день – прозора горілка,
Дерева – лоскотальники Боніфація,
Тролейбуси – вусаті жуки.
Скину черевики, піду босоніж
По гарячому асфальту.
Отак: топ-топ-топ.
Слова важкими каменями
Падають на мій лисий череп.
Поїду я краще на озеро
Малаві – синє і глибоке
Буду бегемотів
Годувати бутербродами.
Я – тарган
А земна куля –
Брудна комірчина.