Не бiда, що посивiли скронi

Ярослав Лапкевич
Всі ми зроблені з крові і плоті,
Та бажаємо благ неземних...
Лиш на жаль, в остогидлім болоті
Стільки жаб! І звикаєм до них.

Скільки в світі очей завидющих,
Стільки ж різних нечистих думок.
Але я все шукаю, тому що,
Ти моя. Неземна. Ти мій рок.

І нехай, що зозуля кувала -
Не зважаю, що плинуть роки
Лиш тебе мені не вистачало...
Твого серця... Твоєї руки.

В мене теж вже посивіли скроні,
Але ж б'ються серця в унісон!
Цілуватиму ніжно долоні,
Щоб навічно продовжити сон...