За двором черемшина цвiла

Ярослав Лапкевич
За двором черемшина цвіла,
Стали теплими зоряні ночі.
Із сусіднього хлопець села
Заглянув в її карії очі.

До світанку лічили зірки,
Стали росяні вранішні трави,
І побігли удвох до ріки,
Щоб відчуть насолоду забави.

За двором черемшина цвіла,
У вікно видивлялася ненька -
З ким ти, доню гуляти пішла,
Чом до рання зосталась, рідненька?

А хлопчина на вушко шептав,
Наче голуб до свОї голубки -
Над Землею з тобою літав,
Й цілував у вуста її - губки.

За двором черемшина цвіте,
Їй так серце приємно лоскоче -
Ті слова, що кохає, і те,
Що побратися з нею він хоче.

Не сваріть, мамо, нас, не сваріть -
Ви так само були молодою.
Просто просимо, благословіть,
Ми ж кохаєм друг друга обоє.

І пішли молоді під вінець -
Були вінчані зорями неба.
_______________
Розповім вам усім під кінець -
Горне бабця онуків до себе