Галичина

Мыкола Ковальчук
Моя дідизна - Галицька земля,
ЇЇ краса мене хвилює здавна,
Така вона приємна, ніжна, славна,
Люблю її сади, ліси, поля.

Краса її не в'яне в плині літ,
У різні пори року вабить очі,
Весна це, літо, чи зимові ночі, -
Чарує серце і дивує світ.

Нема на світі кращої, я знаю.
Усе чим дишу, що на світі маю,
З тобою зв'язане і ціниться щодня.

До смерті я тебе не проміняю,
Я син твій - тут моє коріння і рідня -
Мій Галичанський, мій найдорожчий краю!