таке життя

Анатолий Гуменюк
Перший іспит вже позаду
Перший крок вже можу йти
У життя у світ широкий
На науку до мети

Але важко стало дітям
Тепер можна збитися
І тепер я розумію
Чому не хочуть вчитися

Життя в кут нас заганяє
Влада ставить на коліна
Олігархи гречку сиплють
Бізнесмени пють вина

Управляющі гуляють
А заступники пють пиво
Люди молять той обід
Ветирани кусок хліба

Що таке це за життя
До чого світ прикотився
Де є кнопта та реплей
Може я десь збився

Може сниться це мені
Ущіпніть мене будьласка
Ні не сплю а ще малим
Казали що життя це казка

В таку казку ні за що
Я б не хотів попасти
Краще прожити як хотів
А не лицем в болото впасти

А світ такий таке життя
Такі чиновники і влада
А жити як сказав би я
Але для кого воно нада

07.06.2013