Любов до Батьк вщини

Ася Лищук
 
                «Все на світі можна вибирати, сину.Вибрати не можна тільки  Батьківщину»
В.Симоненко




               
   Мабуть,в першу чергу любов  повинна бути до неньки та батька. Я з цим згодна,проте ми забуваємо про нашу мати – Батьківщину.
 Наскільки ти поважаєш та шануєш її? Запам’ятаймо,що  дане життя на твоїй Батьківщині – чудове! Люби її,поважай всім серцем,не цурайся її. Люди зараз забули про справжню шанобливість. Навіщо,тоді Шевченко  писав свої твори,почуй же людино,що сама рідна ненька-Батьківщина. На одну хвилину спам’ятай наскільки вона чудова. Подивись на цю пшеницю, на прозоро-голубе небо. Відчуй спів солов’я , ось хвилина і ти бачиш могутнє Дніпро, а садок вишневий біля хати – так і зазиває.  Відчув? Серце твоє б’ється разом з країною, ти-це держава, а держава – це ти. Борися за неї, нехай останній подих буде присвячений Україні. Також наголошую, що ми всі козацького роду,та й нам нема переводу. Нехай твої предки будуть пишатися тобою.
Я можу засвідчити,що я патріотка! І це шанобливо. Я люблю свою рідну Батьківщину, моє серце завмирає при національному гімні, у моїх жилах палає українська кров.
 Так зараз, всі хочуть уїхати з нашої прекрасної країни, люди бояться перешкод. Але пам’ятаймо золоте слово: «У єдності-сила!» . Хто,якщо не ми врятуємо країну,нашу милу неньку.  Коли ми народилися на цьому світі,ми не обирали. Нам Господь дав мати- Україну, і найменше ,що ми можемо зробити для неї - це повага,боротьба та любов.
 Я згадую рядки Шевченка:
«Я так її, я так люблю

Мою Україну убогу,

Що проклену святого Бога,

За неї душу погублю.»
Ось,що кожен українець повинен відчувати. Будь ласко людино,прислухайся.

                «Борімося - поборемо! Нам Бог помагає!»
                Т.Шевченко