Жыта

Владимир Кабердин
фота з интэрнэта
па матывах знакамітай песьні «Касіў Ясь канюшыну»

Ясь канюшыну не "касіў".
Ён быў сапраўднай ежай пчолак.
І каб пчала дала "пажыць",
ён адмаўляў чмяліхе ў золак.

Той Станіславе не ўпячы,
тычачкі ўласнага, каб колам.
Яна, чмяліха, мала спіць,
што певень той ля хат і плота.

Яна раней ужо ўзяла
распусты надта схвапных кветак.
А канюшына добра спаў.
Яніна пчолкай жаліць, дзеткі.

"пажыць" - у сэнсе кахаць
"касіць" - йграць ролю, прыкідвацца.
ўпячы - закахаць у сябе з аднаго погляду, як кляймо небачнае паставіць
мала спіць - маецца на ўвазе звычайны сон, а не сон дарослых.
гучны певень для мінакоў ля плота лепш днём і ноччу, а для хатніх лепш раніцой ці ў вечар - асобнае меркаванне.)