Слово браття

Микола Щома
Слово браття

Повість слова --
Це ж і є вся мова.
Недомова є від слова.
Нерозумні всі поняття
розривають долю віри
в силу браття...

Поняття раціональне
-- як ’post scriptum’
на загальне будування
здорового глузду --
на вітряну силу люду!
А цього я не забуду.

Тому й розглядаю в чім
причину до забави маю?
А років -- уже багато,
я підрахував. Отож, --
те що кажу вам, знаю!
Та всього доброго собі
а також і вам бажаю...

Постає часами ризик --
Замикає нас в собі.
Та під кутом зору свого
блудимося ми самі в собі.
Між народів сили слова
нас не чують навіть наші
братерські відносини рідні.

Таж не забуваймо:
Не випадок це... Остаємося
-- як учора, так сьогодні:
Братерство однієї сім’ї