И всичко разбира сърцето...

Радко Стоянов 2
По светлата лунна пътека

препускат на воля коне.

Звездите примамват човека

да търси простор, ширине.


Летят като сън вековете,

търкалят се нощи и дни

и само вълшебното цвете

с надежда и вяра кълни.


Сърцето ти ражда мечтите,

в очите ти обич пламти.

На целия свят красототе

прегръщаш усмихнато ти.


Сърцето ти болките знае

на всеки човек по света.

Очите ти горест терзае,

когато мълчи любовта.


И всичко разбира сърцето,

и огън в гърдите пламти,

и тичаш нагоре, където

вълшебното цвете цъфти!