Лiна Костенко - Якщо почуэш що курличуть журавлi

Большаков Алексей
Когда  услышишь,  как  курлычут  журавли,
Бросай  дела  и  выйди  на  дорогу:
Возможно,  весточку  несут  тебе  они
Из  дома,  где  давно  не  бил  порога.

От  тех,  кого  ты  знал  давным-давно
И  не  забыл  за  времени  завесой,
Всё  пролетело,  как  в  немом  кино  -
Взяло  за  душу  чувственным  замесом.

Ты  приглядись-ка  к  крыльям  вожака,
Заметь  его  весёлую  ухмылку,
Припомни  детство  -  прошлые  века!  -
Где  журавли  кружили  без  умолку.

Возможно,  то,  что  не  расслышал  ты,
Они  тебе  из  детства  и  приносят  -
Хотят,  чтоб  в  сердце  сохранил  мечты,
Чтоб  думы  чистые  не  погубила  осень.


Ліна  Костенко  - оригинал стихотворения:


Якщо  почуєш  що  курличуть  журавлі
Ти  не  ховайся,  вийди  до  порогу.
Можливо  вісточку  вони  несуть  тобі
З  далекого  й  чужого  дому.

Від  когось,  що  ти  знав  давним-давно,
І  не  забув  не  дивлячись  на  часу  плину,
Бо  все  було  як  у  німе  кіно
Цікаво...нерозгадано...приємно.

Ти  придивись  на  одного  крило
І  усмішку  веселу  журавлину,
Згадай  дитинство,  як  колись  було,
Там  журавлі  кружляли  без  зупину.

Можливо  вісточку  вони  несли  тоді,
Тепер  надіються  що  скинуть,
Бо  хочуть  щоби  в  серці  все  жили
Думки  і  спогади  приємні.

Папка 23 - стихотворение 89