Azelkhe mentshn zaynen oykh faran...

Исроэл Некрасов
***

Azelkhe mentshn zaynen oykh faran,
Vos hobn keyn mol nit gezen keyn yam,
Vos voynen tsvishn breyte, vilde stepes,
Tsi in farshtoybte, shtinkendike shtet.

Fun haynt in morgn for ikh mit der ban,
In dem vagon iz tunkl un geram.
A blase froy antkegn beynkt nokh epes,
Un dakht zikh, az zi sheptshet a gebet.