Ви

Вельченко Алексей
Хтось тихо постукав у двері,
Я не знав хто це був та відкрив.
За дверима, одягнений в темне,
Стояв похмурий старий.

Увесь в чорнім одязі, зверхнє,
Запитав про ім!я і ще щось.
Сказав мені лист дуже давній,
І це його воля, щоб це збулось.


Він віддав мені лист і зник,
Поки я розгортав конверт.
Залишивши мене самого,
Поміж стін і коридору пустого.

У конверті були лиш три слова,
Три слова про минулих нас.
Написана дата й суворо,
Ваш підпис в останніх рядках.


Я так любив до тебе звертатись
На Ви. І тільки про Вас
Писав дивні слова розлогі,
Про те, як я любив нас…