Стих от поема

Румяна Пелова
Сред морето съм остров. И до мене се стига
само в кораб с червени платна.
Със характера остър и умът като книга
аз не съм нeчия рутина.
 
Откривателю гузен, хванал мъдрост и сила
във ръце... Не! В широки крила...
С погледа на Медуза, сред пейзажа на Сцила
ще изпратя към тебе стрела...
 
Тя е остра. Нарочно подлудява и взема.
Има видимо сребърен връх.
Като стих мой е точна. Стих от страстна поема,
след която оставаш без дъх!