Ромашка

Мыкола Ковальчук
Ромашка скромна, мов квітка-сонце,
До мене стиха так промовля:
- Проснись, козаче, відкрий віконце,
Глянь, в квітнику нас ціла сім'я!

Зірву ромашку і погадаю,
Любить-не любить, ота одна,
Яку так палко, вірно кохаю,-
Несе пелюстки бистра вода.

Вода змиває пелюстки мрійні...
Одна лишилась - радість таю.
Довкруж ромашки білопінні,
Цю квітку-сонце давно люблю.

Букет сформую ромашок білих,
Як сонце милій враз принесу,
Хай ніжний погляд волошок синіх
Оцінить щиру, земну красу.

               14.06.2013 р.