Из Джека Керуака - Хайку - 3

Юрий Иванов 11
                ДЖЕК КЕРУАК


                ХАЙКУ - 3


                Дерево выглядит
                Как собака
                Лающая в небеса


                The tree looks
                like a dog
                Barking at Heaven



                Бела Луна
                фонари
                Желты


                The moon is white
                the lamps are
                Yellow



                Сверчки -
                стрекочут-плачут о дожде
                Неужто опять?


                The crickets - crying
                for rain
                Again?


 
                Почтальон припозднился -
                в туалете
                Окошко светится


                The Postman is late -
                The toilet window
                Is shining



                Вождь Бешеный Конь
                с печалью глядит на север
                Первый снежный шквал


                Chief Crazy Horse
                looks tearfully north
                The first snow flurries



                Чингиз-Хан на восток смотрит свирепо,
                глаза красны,
                Жаждет осеннего отмщения


                Chengis Khan looks fiercely
                east, with red eyes,
                Hungering for Autumn venegance



                Холодный бриз - может
                только начавший падать снег
                Всё погребёт


                Cool breeze - maybe
                just a shillyskalying snow
                That'll ruin everything


               
                Августовская Луна - о!
                пролил кипяток
                Себе на бедро


                August moon - o!
                I got a boil
                On my thigh



                Пчела, чего ты
                уставилась на меня?
                Я не цветок!


                Bee, why are you
                staring at me
                I'm not a flower!



                Великолепная летняя ночь
                прекрасна как хитон
                Иисуса


                Beautiful summer night
                gorgeous as the robes
                of Jesus


                17.06.13