Neznamej

Алексей Трибус
..... to diewcza, ktore mam rad.
Ziada si dusza slowa zo zahrad,
Ktore by teszili ju ako kwety?!
Kde si, wszak, wyhliadam zazraczne wety?

Mozno su oni u basnikow znamych,
Alebo w ustach hrdinow preslawnych?
Ktori za meno si ziwotom stali,
V tajomstwach nehy ochranu mali.

Newiem, pokuszam take odhadnut’
Czo si aj rozum nemoze zwladnut’.
Z wel’keho wiru, ktora ta prawa?
Ta, ktora usmewom nadej dodawa!