Вмiння

Григорий Божок
 За  що  б  не  взявсь,  потрібно  вміти:
 Творить,  робить,  їсти,  пити,  спати,
 Якщо  не  можеш -  необхідно  вчитись,
 Лише  навченого  життя  буде  кохати.
 Добро  і  зло  в  твоїм  бажанні  спарені,
 Навчись  бажаннями  своїми  керувати,
 Насолоду  май  не  лиш  у  задоволенні,
 А  й  в  тому,  щоби  їм  протистояти.
 Перемоги  і  поразки  у  житті  рікою,
 У  їх  потоці  важко  берега  дістати,
 Найсолодшою  є  перемога  над  собою -
 Ключ  від  того,  ким  ти  хочеш  стати.
 Постійно  оволодівай  наукою  життя,
 Не  знатимеш  на  старість  каяття.
      3.06. 2013р., Київ