Покинутим кораблям

Андрей Титок
Сонце тьмяніє, мов повністю вижате,
На ньому безліч червоних плям,
Скільки я, намагаючись вижити,
Писав лиш
                покинутим кораблям,

Простір в’язкий, немов стиглі сливи,
Немов би рядки, які я промовляв,
Море, навій мені правильні рими,
Які я скажу не
                покинутим кораблям,

Будь ласка, неси, крізь раптові зливи,
Дзвінки телефонні, пил телеграм,
Тій, яка так небесно красива,
Слова, що лунали для неї
                покинутим кораблям,

Про те, що кохати – проростати у вічність,
Немов твоє тіло – благодатна земля,
Щоразу вдивлятись у риси обличчя,
Й залишити все лиш,
                покинутим кораблям,

Про те, що життя – незворотній процес,
На волосині завжди тримається,
Усе на світі втрачає сенс,
Коли від цих слів твоє серце на мить,
                зупиняється.