Улуг Амир Темур хайкали

Муфаззал Ходжаева 2
*** 
 Каршимда,улуг Амир Темур хайкали!   
Хайкалмас,утли шижоат сайкали!   
Атрофи анвойи гулзор,майсазор  Ифор-ла,елпиб туришар чайкалиб..   
Куз олдимга келар,шиддатли йиллар 
Ана шу майдонда сайраган тиллар 
Жахонни забт этган аждодим сасин 
Ур-хо,ур-хосидан лол колган эллар 
Шу ерда, гулдурос утли овоз-ла  Оташ нутк сузлаган,Улуг пахлавон!   
Чук тушиб,упган тупрогин,эъзоз-ла 
Деб,шу тупрок учун,жон берамиз,жон!   
Ер-у, Осмон ларзонлаб хайкирикдан
 Акс садолар упган султон илкини 
Имон эътикодли,зур кийкирикдан  Султон яйраб,суйган ботир халкини 
Отлар пишкиришиб эгаларидай  Ёвни чилпарчин килганлар бир пасда!   
Султон олтин сочган эгарларидан  Улар бу мехрга,садокат босган!   Энди-чи,энди янграр бахт урхоси!   
Улуг Амир Темур мард, сулоласи  Асрлар асраган олтин тахтини  Олкишлар,мард-у,майдонлар воласи!   
Мамнун бокар Султон, элин бахтига 
Муносиб ворис утирган тахтига!
Буюрар,хушёр бул,янада хушёр!(Каламуш уяларда, лаъинлар
бор!)   
Угитларин шипшир ворис ахдига!
Йикилиб,упдим илкин,хоки-пойини! 
Эл тилар жаннатдан, жойини!  Ботирлар сони, кучайгани сари
Она Ер,улуглайди, икболини!
Гулчамбарлар ахдга
вафо,касамёд!   
Янграр тоборо,тоборо кучлирок!
Улуг Амир ур-хосидаги, зурёд!
Улуг Амирдай,ёвга, булгин
учлирок! 
             ***