Свiт i Антисвiт

Мыкола Ковальчук
Весь сущий Світ заповнює матерія,
Бо Світу без матерії - нема.
Це суть життя і вічна боротьба,
Де й пилу має значення мізерія.

Та є антиматерії імперія
І Антисвіту неосяжна тьма.
Ми ігноруємо його дарма, -
Незбагнена для нас життя містерія. 

Коли ж зіткнеться Світ і Антисвіт,
Спалах пітьми припинить лічбу літ, -
Закінчиться земний відлік історії.

Чарівнна нить обірветься життя,
Не допоможе стогін каяття,
І космосу спіраль на нові вийде обрії...