Слухай, поете, троянд молитви...

Миклош Форма
Леститься рима про ніжний бутон?..
Що ж, квіточки… Цікаво...
Але бутон – оскомин полон...
Будеш, спочатку, кави?
З цукром? Без цукру? А може вершки?
Все обирай, як любиш...
Знаєш, і вірші, і квіточки
теж страждають, мов люди.
Цукру надмірно – солодке гірчить,
часом – життя зруйнує.
Ти не подумав, що й квітам болить,
коли їх, зламавши, дарують?
Квіти живі, як ти їх не назви.
Бутони зітхають по світі…
Слухай, поете, троянд молитви,
коли ти римуєш квіти...